فروشنده خوب شدن مراقبت و تلاش زیادی می طلبد. شما دو کار بسیار مهمی را بایستی انجام دهید:
اول باید ارزش خود محصول را برجسته کنید و دوم به همان اندازه تلاش، خود را برای خدمات بهتر همراه با ارتباط خوب با مشتری کار گیرید .
فروش محصولات با ارزش
- شما باید محصولات باکیفیتی را بفروشید که در واقع مشتری بتواند از آنها سود یا لذت ببرد.
پشیمانی خریدار واکنشی است که باید به هر قیمتی از آن دوری کنید. مشتریانی که از خرید محصول شما پشیمان شدهاند ، بار دوم باز نمیگردند و احتمالاً شما را به شخص دیگری توصیه نمیکنند.
- محصولاتی که قابل رقابت هستند برای عرضه بیاورید. مشتریان تنها در صورتی از شما خرید خواهند کرد که محصولی که ارائه می دهید از نظر کیفیت و قیمت با محصولات مشابه رقابت کند.
اگر در بازار آنلاین فروش میکنید ، باید توجه خود را بر فروشندگان رقیب در آن بازار متمرکز کنید.
به طور مشابه، اگر محصولات را به صورت شخصی میفروشید ، باید در مورد رقبای محلی تحقیق کنید تا مطمئن شوید قیمت های شما با قیمت آنها مطابقت و یا حتی قیمت کمتری دارد.
- محصول را به مشتری نشان دهید. خریداران ترجیح میدهند قبل از خرید محصول، آن را به طور کامل مشاهده کنند.
انجام این کار نسبتاً ساده است ، اما هنگام فروش آنلاین، نیاز به استفاده از عکسهای با کیفیت بالا دارید.
عکسهای محصولات شما باید در بهترین نور ممکن و از همه زوایای ممکن عکس برداری شده باشد.
- خریدار باید بتواند همه چیز را که باید در مورد یک محصول بداند بدون اینکه یک کلمه از شما بپرسد، پیدا کند.
قیمت یک کالا و هرگونه اطلاعات مربوط به محتویات یا منشاء محصول همیشه باید قابل مشاهده باشد .
این نکته به ویژه برای فروش آنلاین بسیار مهم است. اکثر مشتریان هرگز قبل از تصمیمگیری در مورد خرید یا عدم خرید از فروشگاه آنلاین شما با شما صحبت نمیکنند، بنابراین هرگونه اطلاعاتی که معمولاً در مکالمه بیان میکنید باید در توضیحات کالا ارائه شود.
با مشتری ارتباط برقرار کنید
این امر میتواند برای فروش آنلاین بسیار مهم باشد. مشتری خود را در جریان وضعیت سفارش قرار دهید. به خریدار اطلاع دهید که چه زمانی پرداخت و سفارش را پردازش و چه زمانی کالا را ارسال کردهاید.
ممکن است برقراری ارتباط با هر مشتری بالقوهای که ملاقات می کنید امکان پذیر نباشد، اما باید سعی کنید با هر مشتری که با آن تماس میگیرید ارتباط موقت برقرار کنید.
هنگام فروش یک محصول بصورت حضوری، سعی کنید چیزی را که مشترک دارید پیدا کنید و یا یک تعریف صادقانه ارائه دهید.
هنگام فروش آنلاین یک محصول، از خریدار به خاطر علاقه و خرید او تشکر کنید و به نیازهای خریدار علاقه نشان دهید.
- با هر مشتری به عنوان یک فرد رفتار کنید. هیچ دو مشتری دقیقاً شبیه هم نیستند، بنابراین شما باید به شخصیت هر مشتری توجه کرده و مطابق آن عمل کنید.
در سطح اساسی ، معمولاً مشتریان درونگرا دوست دارند تنها بمانند در حالی که مشتریان برونگرا ترجیح میدهند فعالانه درگیر ماجرا شوند.
برای فروش های حضوری باید به زبان بدن توجه کنید و برای فروش آنلاین ، باید منتظر بمانید تا مشتری با سوال یا نظری که با شما در میان می گذارد سعی کنید با همان میزان اشتیاق نشان دهید که توسط کلمات مشتری نشان داده شده است.
- به نگرانی ها پاسخ دهید. مشتریان برای پول خود بسیار ارزش قائل هستند. به عبارت دیگر، آنها می خواهند محصولات خوبی بخرند که عمر طولانی داشته باشند. اگر مشتری نگران ارزش محصول شما است، باید صادقانه و با تدبیر به این نگرانی پاسخ دهید.
با این حال، غالباً نگرانی ها با تصورات غلط توسط خودش پوشانده می شوند اینجا وظیفه شما تشخیص و تصحیح تصوری است که خریدار را از خرید محصول شما باز می دارد.
- صادق باشید. مهم نیست مشتری شما چه می پرسد یا می گوید، پاسخ شما باید همیشه صادقانه باشد. شما هرگز نباید ارزش یک محصول را مبالغه کنید یا به خاطر فروش آن جزئیات را نادیده بگیرید
اگر مشتری شما را دروغگو تشخیص دهد ممکن است دیگر آن مشتری از شما خرید نکند و حتی دیگران را از خرید کردن فروشگاه شما منصرف کند.
از سوی دیگر، ممکن است با صادق بودن در مورد کم و کاستی های یک محصول، فروش آن را از دست بدهید، اما با این کار در خریدار شهرت خوبی از خود ایجاد میکنید که این شهرت مثبت ممکن است خریدار را برای خرید یک محصول متفاوت به مغازه شما بازگرداند.
- خونسردی خود را حفظ کنید. محیط فروش می تواند یک محیط استرسزا باشد، اما اگر میخواهید به عنوان یک فروشنده موفق شوید، باید بیاموزید که چگونه با این استرس کنار بیایید.
مشتریان بی ادب ممکن است تلاش کنند که محیط فروش شما را ناامن و ناآرام کنند، اما شما باید در برابر این تمایلات مقاومت کنید و با آنها همچنان مودب و حرفه ای باشید.
از سوی دیگر، ممکن است با صادق بودن در مورد کم و کاستی های یک محصول، فروش آن را از دست بدهید، اما با این کار در خریدار شهرت خوبی از خود ایجاد میکنید که این شهرت مثبت ممکن است خریدار را برای خرید یک محصول متفاوت به مغازه شما بازگرداند.
- از اظهار ناامیدی خودداری کنید. هیچ کس دوست ندارد در حین فروش تحت فشار قرار گیرد، بنابراین هنگام تعامل با مشتری، باید از هرگونه اظهارنظر یا اقدامی که ممکن است تنش ایجاد کند، اجتناب کنید.
مواردی را انتخاب کنید که واقعاً به نفع مشتری باشد. محصول اضافی یا باید محصول اصلی را بهبود ببخشد و یا ترس مربوط به خرید اصلی را برطرف کند.
- خوب است که به بسته بندیها از نظر زیبایی و استقامت توجه کنید. برای محافظت از محصولاتی که ممکن است شکسته شوند، باید از بسته بندی استفاده کنید که آن محصول آسیب نبیند.
کیسه های خرید چاپی با آرم شرکت را برای فروشگاه خود در نظر بگیرید. حتی جزئیات کوچک می تواند تجربه خرید را برای مشتری هیجان انگیزتر کند.
- ارائه نمونه و هدیه رایگان به مشتری. با اهداء نمونه ای رایگان از آن محصول به همراه خرید اصلی او ، مشتریان را ترغیب میکنید تا محصولات دیگری را بعداً خریداری کنند.
برخلاف نمونهها ، هدایای رایگان مشتری را ترغیب به خرید محصول خاصی از شما در آینده نمیکند، اما میتواند شهرت شما را نزد مشتری افزای دهد تا باعث شود او دوباره از مغازه شما دیدن نماید. هدایا باید کوچک اما معنی دار باشند. مثلا یک فروشنده کتاب میتواند قبل از تحویل دادن کتاب به مشتری، یک نشانک رایگان را به او هدیه دهد.
- در مواقع ضروری فداکاری کنید. هنگامی که در شرایطی پیش بینی نشده پس از انجام معامله در همان فروشگاه به محصول آسیب می رسد و شما مقصر نیستید، باید به جای تحمیل آن به خریدار، ضرر را متحمل شوید.
در صورت فروش حضوری ممکن است هرگز با این موضوع روبرو نشوید، اما اگر قصد فروش آنلاین دارید احتمالاً در مقطعی با آن برخورد خواهید کرد. به عنوان مثال ، اگر محصول خریداری شده در پست گم شود یا آسیب ببیند ، اگر می خواهید مشتری خود را راضی نگه دارید، باید مایل به بازپرداخت یا جایگزینی آن باشید. این امر موجب میشود که آنها بیشتر از شما خرید کنند و شما را به دیگران توصیه نمایند.
در آخر و پس از ارائه این مطالب خاطر نشان شوم که باید همیشه از تجربه درس بگیرید. موفقیت های گذشته را تقویت کرده و اشتباهات گذشته را اصلاح کنید. اگر می خواهید در بازار وسیع تر و بزرگتری بقا داشته باشید و پیشرفت نمایید، فروش مهارتی است که باید به طور مداوم آن را ارتقا دهید.
موفقیت های گذشته خود را مرور کنید. از خود بپرسید که کدام تاکتیک ها مشتری را ترغیب می کند تا از شما خرید کند و آن تاکتیک را در تجارب فروش آینده خود بگنجانید.
و همچنین شکستهای گذشته خود را مرور کنید. سعی کنید مواردی را که مشتری از خود دور شده است، شناسایی کنید و از اشتباهات مشابه در آینده اجتناب کنید.